Szukaj

Polityka Prywatności

1. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług poprzez Serwis.

2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest B&B DOMINIK RAZA z siedzibą w Warszawie przy ul. Emilii Plater 10, lok.2, wpisanego do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy, NIP 5213578783, REGON 142568220.

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  • poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].

6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego

8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.ivelo.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

12. W Sklepie internetowym zbierane są następujące dane osobowe:

  • imię i nazwisko – mogą być przetwarzane, gdy jako użytkownicy Sklepu internetowego (w tym klienci lub potencjalni klienci) przekazywane są za pośrednictwem poczty elektronicznej, formularza rejestracyjnego, formularza zamówienia, formularza kontaktowego dostępnego w naszym Sklepie internetowym, poczty tradycyjnej lub przy kontakcie telefonicznym, w celu skorzystania z oferty Sklepu internetowego, a także w celu właściwego zaadresowania przesyłki zawierającej zamówiony Produkt i świadczenia rzecz innych usług,
  • adres zamieszkania lub korespondencyjny – jest niezbędny do prawidłowej wysyłki zamówionych Produktów; jego wskazanie jest konieczne w przypadku dokonania zakupów w Sklepie,
  • numer telefonu – może być przetwarzany w przypadku kontaktu telefonicznego a także wtedy, gdy zostanie przekazany za pośrednictwem poczty elektronicznej, formularza rejestracyjnego, formularza zamówienia, formularza kontaktowego dostępnego w Sklepie internetowym lub poczty tradycyjnej, w celu umożliwienia nam kontaktu.
  • adres e-mail – może być przetwarzany, gdy jako użytkownicy Sklepu internetowego (w tym klienci lub potencjalni klienci) przekażą go.
  • NIP i nazwa firmy– Numer Identyfikacji Podatkowej pobieramy od przedsiębiorców oraz osób, które żądają wystawienia faktury i posiadają numer NIP,
  • adres IP urządzenia lub identyfikator przeglądarki – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie, takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych), wykorzystywane są w celach technicznych oraz statystycznych, w tym w szczególności do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie), a także reklamowych – Google.
  • ewentualnie inne dane mogą być pobierane w ramach prowadzenia określonych za pośrednictwem poczty elektronicznej, formularza kontaktowego dostępnego w Sklepie internetowym, poczty tradycyjnej lub przy kontakcie telefonicznym.

13. Sklep internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do indywidualnych potrzeb. W związku z tym można zgodzić się na to, aby wpisane dane i informacje zostały zapamiętane, dzięki czemu możliwe będzie korzystanie z nich przy następnych odwiedzinach Sklepu internetowego bez potrzeby powtórnego ich wpisywania. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych i informacji. Jeżeli natomiast nie wyraża się zgody na personalizowanie Sklepu internetowego, polecane jest wyłączenie obsługi plików Cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

14. Zapis do newslettera równoznaczny jest z rejestrowaniem aktywności: śledzenia otwierania wiadomości e-mail, kliknięcia na linki. Podstawą prawną do wysyłania newslettera jest zgoda udzielona na podstawie art.6 ust.1 a) RODO. Zapisane dane przechowywane są do momentu wypisania się z newslettera. Z newslettera można zrezygnować w każdej chwili klikając w stosowny link znajdujący się u dołu newslettera. Po rezygnacji dane zostają usunięte i nie będą dalej wykorzystywane.

15. Każdy Klient jako osoba korzystająca z Sklepu internetowego ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z usług oraz udostępniać informacje i dane o sobie, w zakresie określonym treścią niniejszej Polityki prywatności.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt